Συγχαρητήρια στον ΣΕΒΕ για την κατοχύρωση στην Ε.Ε. του σήματος για τα Μακεδονικά προϊόντα

Θεσσαλονίκη, 27 Αυγούστου 2021

Δελτίο Τύπου
Συγχαρητήρια Θ. Καράογλου στον ΣΕΒΕ για την κατοχύρωση στην Ε.Ε. του σήματος για τα Μακεδονικά προϊόντα

Συγχαρητήρια επιστολή στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων, κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο, απέστειλε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την επιτυχημένη κατοχύρωση του σήματος «M MACEDONIA THE GREAT» στο Γραφείο Διανοητικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επικροτεί τον κ. Κωνσταντόπουλο, διότι η επικύρωση του αιτήματος του ΣΕΒΕ διασφαλίζει την ελληνική ταυτότητα 38 κλάσεων προϊόντων και υπηρεσιών, αποτρέποντας την καταχρηστική εμπορική αξιοποίηση του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του από τις επιχειρήσεις του γειτονικού κράτους μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Στην επιστολή ο κ. Καράογλου επισημαίνει ότι πρωτοβουλίες αυτού του επιπέδου «θωρακίζουν το ελληνικό επιχειρείν, αποδεικνύοντας στην πράξη πως η Ελλάδα διαθέτει τη δυναμική να πορευτεί σε δρόμους ευημερίας, ανάπτυξης και προόδου, διαθέτοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα».
Σημειώνει, δε, ότι μετά την κατοχύρωση του σήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθε η ώρα να γίνει «σφραγίδα» στις συσκευασίες όλων των επιχειρήσεων που εδρεύουν στη Μακεδονία.