Επίσκεψη Θ. Καράογλου στη Δημοτική Ενότητα Λαγκαδά

Θεσσαλονίκη, 31 Μαΐου 2021

Δελτίο Τύπου
Επίσκεψη Θ. Καράογλου στη Δημοτική Ενότητα Λαγκαδά

Επίσκεψη στη Δημοτική Ενότητα Λαγκαδά πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ανάληψης, Κολχικού, Χρυσαυγής, Περιβολακίου, Ηρακλείου και Λαγκαδά, ενώ δώρισε από μια 30τομη εγκυκλοπαίδεια «Μαλλιάρης Παιδεία» στα δημοτικά σχολεία της Χρυσαυγής, του Περιβολακίου και του Ηρακλείου.
Με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ο κ. Καράογλου άκουσε τα τοπικά τους προβλήματα και συζήτησε τις προοπτικές για την αντιμετώπισή τους, ενώ παράλληλα συζήτησε για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με τις αλλαγές στη διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Τους ανέλυσε τον κεντρικό πυρήνα του νομοθετήματος, που αφορά στην κατάργηση της απλής αναλογικής ώστε να αποκατασταθεί η κυβερνησιμότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, ενώ απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν για τις μεταρρυθμιστικές τομές που επιφέρει και οι οποίες έχουν ως στόχο την αναμόρφωση των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών.
Περιγράφοντας τη βασική επιδίωξη της νομοθετικής πρωτοβουλίας ο κ. Καράγλου επισήμανε ότι η Κυβέρνηση ξαναδίνει στην Αυτοδιοίκηση τη διακυβέρνηση των Δήμων και των Περιφερειών αφού αίρονται οι καταστροφικές συνέπειες που επέφερε το σύστημα της απλής αναλογικής στην ομαλή λειτουργία τους.
«Κυβερνησιμότητα στην Αυτοδιοίκηση σημαίνει βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες» τόνισε, προσθέτοντας ότι οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης θα μπορούν πλέον να λειτουργούν σε ένα εύρυθμο περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι αρχές της χρηστής διοίκησης και της πολιτικής συνεννόησης, πάντα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
«Με τις προωθούμενες αλλαγές διασφαλίζουμε ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα είναι αντιπροσωπευτικός της λαϊκής βούλησης και θα βοηθά την αναλογικότητα να εκφράζεται καλύτερα στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια δίχως τις παραλυτικές συνέπειες του ισχύοντος συστήματος. Κανένας Δήμαρχος και κανένας Περιφερειάρχης δεν θα είναι πλέον "όμηρος" της εκάστοτε μειοψηφίας» τόνισε μεταξύ άλλων.
Αναφορικά με την πρωτοβουλία να προσφέρει από μια 30τομη εγκυκλοπαίδεια «Μαλλιάρης Παιδεία» στα τρία δημοτικά σχολεία, ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι η χειρονομία του αποσκοπεί να λειτουργήσει ενισχυτικά στην καθημερινή εξερεύνηση των δρόμων της γνώσης από τους μαθητές και τους δασκάλους τους.
Όπως είπε: «Η γνώση είναι δύναμη και το καλύτερο αντίδοτο στον δογματισμό. Γι' αυτό και εγώ φροντίζω να στέκομαι πάντα δίπλα στις ανάγκες των μαθητών, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου. Ευχαριστώ τον εκδοτικό οίκο "Μαλλιάρης-Παιδεία" και προσωπικά τον κ. Αντώνη Μαλλιάρη για τη συνεισφορά του στην πραγματοποίηση της σημερινής δωρεάς».
Ο κ. Καράογλου στην Ανάληψη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργο Δολμά. Στο Κολχικό με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Γεράσιμο Ταχμαζίδη. Στη Χρυσαυγή με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Χρήστο Καλαΐτζή. Στο Ηράκλειο με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Θεόδωρο Τσιάνη. Στο Περιβολάκι με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Ζωγράφο Μπουτουράκη. Τέλος, στο Λαγκαδά, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Αστέριο Καραγιοβάννη.