«Απαραίτητη η ψυχολογική αποφόρτιση της κοινωνίας, όμως χρειάζεται προσοχή γιατί ο ιός καραδοκεί»

Θεσσαλονίκη, 14 Απριλίου 2021

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Απαραίτητη η ψυχολογική αποφόρτιση της κοινωνίας, όμως χρειάζεται προσοχή γιατί ο ιός καραδοκεί»

Συνεχίζοντας την αμφίδρομη επικοινωνία και ενημέρωση με την κοινωνία, την οποία έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια, ο κ. Θεόδωρος Καράογλου επισκέφθηκε σήμερα τη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη.
Επιδιώκοντας την πρωτογενή επαφή με τους πολίτες, συνομίλησε με τα Προεδρεία των Δημοτικών Κοινοτήτων Χορτιάτη, Ασβεστοχωρίου και Φιλύρου, καθώς και με το αντίστοιχο της Τοπικής Κοινότητας Εξοχής, για όλα τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από την καθημερινότητα των πολιτών και πως αυτή θα βελτιωθεί μέσα από τους μηχανισμούς δράσεων και παρεμβάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Χάρη στον Δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ο οποίος με την πολυετή και επιτυχημένη πορεία του στα κοινά δικαιωματικά θεωρείται ο "πρύτανης της Αυτοδιοίκησης", ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ξεχωρίζει καθώς υπηρετεί το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών» υπερθεμάτισε ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας οτι «η αρμονική συνεργασία της κεντρικής διοίκησης του Δήμου με τα δημοτικά και τοπικά συμβούλια είναι ο κεντρικός πυλώνας πάνω στον οποίο οικοδομείται μια σταθερή, χρηστή και επιτυχημένη θητεία που διασφαλίζει την ευημερία των πολιτών».
Ξεχωριστή αναφορά έγινε, ακόμα, στην εξέλιξη της πανδημίας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών, την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων και τις διαδημοτικές μετακινήσεις.
Ο κ. Καράογλου εξήγησε πως οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντοτε με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων οι οποίοι μελετούν καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ανέλυσε, ακόμη, το δίχτυ ασφαλείας που απλώνει η Κυβέρνηση πάνω από τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, αποδόμησε τους πυλώνες του οικονομικού προγράμματος που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, περιγράφοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως «ντελάλη του ψεύδους», ενώ εστίασε στην ανάγκη να υπάρξει ψυχολογική αποφόρτιση της κοινωνίας.
Το μήνυμα που έστειλε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ήταν σαφές: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε! Οφείλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε σχολαστικά τα υγειονομικά μέτρα. Η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η χρήση των self tests μας φέρνουν πιο κοντά στην έξοδο από το τούνελ της πανδημίας. Ας μην παρασυρθούμε από το "θέλω" και ας παραμείνουμε πιστοί στο "πρέπει". Η ψυχολογική αποφόρτιση είναι απαραίτητη, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο ιός εξακολουθεί να καραδοκεί».
Εξειδικεύοντας τις προτάσεις που παρουσίασε η Αξιωματική Αντιπολίτευση για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ο κ. Καράογλου τις χαρακτήρισε «ανούσιες» λέγοντας ότι βρίσκονται «μακριά από την πραγματικότητα» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ψαρεύει στα θολά νερά του λαϊκισμού.
«Ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε από την πολιτική ναφθαλίνη τα νταούλια του 2015, τα αρματώθηκε εκ νέου και βγήκε στο πολιτικό σεργιάνι ως άλλος ντελάλης του ψεύδους. Οι προτάσεις που κατέθεσε είναι ανούσιες, βρίσκονται μακριά από την πραγματικότητα και δεν υπακούουν σε κανένα κανόνα λογικής. Φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να φυτέψουν νέο λεφτόδεντρο, δεδομένου ότι εκείνο που θα έδινε "καρπούς" για το περίφημο "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" και τις άλλες ανεδαφικές υποσχέσεις που μοίραζαν στο πρόσφατο παρελθόν, ξεράθηκε κατά τη διακυβέρνηση της δήθεν πρώτης φοράς Αριστεράς».
Στη Δημοτική Κοινότητα Χορτιάτη ο κ. Καράογλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Γιαννούδη, παρουσία της Δημοτικής Συμβούλου και Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΚΕΚΠΑΠ) κα. Βίβιαν Λιόλιου και των Τοπικών Συμβούλων κ. Γιώργου Καρνατζίκου και κας. Δήμητρας Βλαχούδη. Στην Τοπική Κοινότητα Εξοχής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Μητσάκη, στη Δημοτική Κοινότητα Ασβεστοχωρίου με τους Τοπικούς Συμβούλους κ. Σωτήρη Μανιάτση, κα. Κωνσταντία (Κούκου) Χαρτοματσίδου, κ. Δημοσθένη Κοκκαλίδη και στη Δημοτική Κοινότητα Φιλύρου με τον Πρόεδρο κ. Λευτέρη Αντωνιάδη. Τέλος, επισκέφθηκε και τη ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη στο Ασβεστοχώρι, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Χατζηαντωνίου.