"Με τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή του αγώνα στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα γυρίζει σελίδα"

Θεσσαλονίκη, 23 Ιουνίου 2019

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Με τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή του αγώνα στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα γυρίζει σελίδα»


Κάλεσμα στις γυναίκες να ηγηθούν της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη η πατρίδα μας απηύθυνε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το πολιτικό του γραφείο με τίτλο «Γυναίκες εν δράσει».
Απευθυνόμενος σε εκατοντάδες παρευρισκόμενες, οι οποίες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας τις προέτρεψε να κάνουν ένα βήμα μπροστά και με την ψήφο τους να συνταχθούν στον αγώνα για να έρθει στη χώρα η πραγματική ελπίδα.
«Σας ζητώ να στηρίξουμε όλοι μαζί τον αγώνα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να γίνει επιτέλους πράξη η Ελλάδα που μας αξίζει» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Καράογλου.
Και συνέχισε: «Στη δική μου κοσμοθεωρία η θέση της γυναίκας είναι πρωταγωνιστική τόσο στην οικογένεια, όσο και στην κοινωνία. Η συμμετοχή σας στα κοινά δεν είναι απλώς θέμα ποσόστωσης ή ισορροπιών, αλλά ζήτημα ουσίας και ευθύνης. Όπως κάθε σπίτι χρειάζεται τη γυναίκα, τη μάνα, έτσι και η πολιτική χρειάζεται εσάς. Άλλωστε οι ευθύνες και οι ηγετικοί ρόλοι δεν έχουν φύλο. Η γυναίκα είναι η κορυφή κάθε δημιουργίας. Αυτήν τη γυναίκα τιμούμε σήμερα, της σύνθετης και πολυδιάστατης προσφοράς, που πιστεύει στις δυνάμεις της, κάνει την προσωπική της υπέρβαση, συμμετέχει ισότιμα στις διεργασίες του κοινωνικού, επαγγελματικού και πολιτικού βίου».
Εξηγώντας το διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου ο κ. Καράογλου τόνισε πως η ψήφος της κοινωνίας θα κρίνει το μέλλον της χώρας. «Μπροστά στην κάλπη καλούμαστε να αποφασίσουμε αν στην Ελλάδα θα ξεκινήσει μια νέα πιο φωτεινή εποχή ή αν θα επιστρέψουμε στις περιπέτειες» σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Στον αγώνα για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας σας θέλω δίπλα μου. Μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε καλύτερα! Η ψήφος σας είναι η δύναμή σας και θα ανοίξει δρόμους για την Ελλάδα της προκοπής, της ευημερίας, της εθνικής αξιοπρέπειας. Για την Ελλάδα που δεν κάνει εκπτώσεις στα θέλω και πιστεύω της, για την Ελλάδα που αξίζει να ζουν τα παιδιά μας».
Η εκδήλωση «Γυναίκες εν δράσει», που εμπνεύστηκε ο κ. Καράογλου και συντόνισε η ηθοποιός Νέλλυ Δελή, ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες που πρωτοπορούν, τολμούν και ανοίγουν δρόμους. Στο πάνελ συμμετείχαν ως κεντρικές ομιλήτριες τρεις προσωπικότητες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Η χημικός μηχανικός Λιάνα Γούτα αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι γυναίκες στην ανάπτυξη μιας χώρας. Στην τοποθέτησή της στηλίτευσε το γεγονός ότι εν έτει 2019 είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν οριστεί ως επικεφαλής σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ στάθηκε στην ανάγκη οι σύγχρονες κοινωνίες να αλλάξουν νοοτροπίες και αντιλήψεις. «Σήμερα», είπε, «οφείλουμε να δουλέψουμε προς δύο κατευθύνσεις. Οι γονείς να μάθουμε στις κόρες μας να βάζουν υψηλούς στόχους και τους γιους μας ότι οι σχέσεις των δυο φύλων είναι ισότιμες με αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση».
Τη βαθιά της ευγνωμοσύνη για τις γυναίκες που έκαναν πρωταθλητισμό στο στίβο πριν από εκείνη εξέφρασε η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου. «Είτε πρόκειται για άνδρες, είτε για γυναίκες, η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά ξεχωρίζει τους ικανούς και τους αποτελεσματικούς» τόνισε, ευχόμενη καλή επιτυχία στον Θεόδωρο Καράογλου.
Τέλος, η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου προέτρεψε τις παρευρισκόμενες να τολμούν στη ζωή. «Η κρίση πρέπει να γίνει ευκαιρία ώστε να δίνουμε βήμα σε ανθρώπους που τολμούν, πρωτοπορούν, που μας κάνουν υπερήφανους» επισήμανε στην τοποθέτησή της, ευχαριστώντας τον κ. Θεόδωρο Καράογλου για την ευκαιρία που της έδωσε να συμμετέχει στην εκδήλωση ως μια από τις τρεις βασικές ομιλήτριες.

Το βράδυ, στις 20.30, ο κ. Καράογλου θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στο Νέο Ρύσιο.