(Δ.Τ.): Ταλαιπωρία για τους νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Θεσσαλονίκη, 22 Απριλίου 2019

Δελτίο Τύπου
Ταλαιπωρία για τους νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Πολύωρη ταλαιπωρία στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Τούμπα, από όπου μπορούν να προμηθευτούν τα υψηλού κόστους φάρμακά τους, υφίστανται οι νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Με αφορμή τον κώδωνα του κινδύνου που έκρουσαν ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε οι νεφροπαθείς να σταματήσουν να βιώνουν μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία.
Όπως επισημαίνει, τα προβλήματα ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός γίνονται ακόμα μεγαλύτερα. Κάπως έτσι τα αρχικά λίγα λεπτά αναμονής μετατρέπονται μέρα με την ημέρα σε πολύωρη καθυστέρηση.
Στην ερώτησή του ο κ. Καράογλου τονίζει πως οι ασθενείς με νεφροπάθειες μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα των θεραπειών τους μόνο από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Τούμπα, καθώς στο αντίστοιχο της οδού Μιχαήλ Καλού διατίθενται φάρμακα για άλλες κατηγορίες ασθενών, ενώ σε εκείνο του Ευόσμου εξυπηρετούνται ασθενείς της περιφέρειας, όπου και αποστέλλονται τα φάρμακα κατόπιν παραγγελιών.