(Δ.Τ.): Χωρίς συντήρηση τα πυροσβεστικά αεροσκάφη πριν την αντιπυρική περίοδο

Θεσσαλονίκη, 11 Απριλίου 2019

Δελτίο Τύπου
Χωρίς συντήρηση τα πυροσβεστικά αεροσκάφη πριν την αντιπυρική περίοδο

Την ελλιπή συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, ελάχιστο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου για το 2019, αναδεικνύει με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Ερέθισμα αποτέλεσαν οι πληροφορίες οτι πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου καναντέρ, το οποίο επιχείρησε να συμμετάσχει στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαψε 2000 στρέμματα κατάφυτης έκτασης στο δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία, αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελευσίνα επειδή δεν είχε συντηρηθεί.
Απευθυνόμενος προς τους συναρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ζητά να ενημερωθεί για το βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας των καναντέρ, καθώς και εάν το χρονοδιάγραμμα συντήρησής τους θα ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου.
Επίσης ρωτά τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας εάν έχουν γίνει οι προβλεπόμενες ενέργειες για την έγκαιρη προμήθεια ανταλλακτικών και υλικών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες συντηρήσεις στις μητρικές βάσεις των καναντέρ και να αποδοθεί το μέγιστο του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών στη διάθεση των αρμόδιων αρχών.