Κοινή δήλωση Γ. Βρούτση και Θ. Καράογλου για τις καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2018

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την καταχρηστική απόλυση τεσσάρων εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων κ. Σταμάτη Πουλή, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Εκείνοι που παρίσταναν τάχα τους υπερασπιστές των εργαζομένων δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο τους. Απολύουν τους μη αρεστούς στην κυβέρνηση, παραβιάζοντας προκλητικά την εργατική και συνδικαλιστική νομοθεσία».

Πλήρης Δήλωση

«Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το ζήσαμε και αυτό!

Πρώτη φορά στα χρονικά πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων και εργαζόμενοι απολύονται με εντολή Υπουργού, καταστρατηγώντας κάθε νομιμότητα και καταλύοντας κάθε διάταξη του εργατικού και συνδικαλιστικού νόμου.

Εκείνοι που παρίσταναν τους τάχα υπερασπιστές των εργαζομένων δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου και αγνοώντας την εργατική και συνδικαλιστική νομοθεσία, απολύουν εργαζομένους επειδή οι απόψεις τους δεν είναι αρεστές στους πολιτικούς τους προϊσταμένους.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας σφυρίζει αδιάφορα, νομιμοποιώντας έτσι τις απολύσεις και την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας»!