Οι γυναίκες μιλούν για τις γυναίκες στην εκδήλωση του Θ. Καράογλου με τίτλο "Γυναίκα: Η αρχή των πάντων"

Θεσσαλονίκη, 11 Μαρτίου 2018

Δελτίο Τύπου
Οι γυναίκες μιλούν για τις γυναίκες στην εκδήλωση του Θ. Καράογλου με τίτλο: «Γυναίκα: Η αρχή των πάντων»

«Ύμνος» στην πολυδιάστατη φύση της γυναίκας που διαφυλάττει το θεσμό της οικογένειας, διαπρέπει στον επαγγελματικό στίβο και πρωταγωνιστεί στο κοινωνικό σύνολο ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το πολιτικό γραφείο του κ. Θεόδωρου Καράογλου, σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, με τίτλο: «Γυναίκα: Η αρχή των πάντων».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάσθηκε στις 8 Μαρτίου, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε μια πρωτότυπη δράση. Ανέθεσε σε τέσσερις επιτυχημένες, καταξιωμένες και δραστήριες γυναίκες να περιγράψουν με τα λεγόμενά τους την ανεξίτηλη και αδιάκοπη προσφορά του γυναικείου φύλου στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.
Η συνύπαρξη εμπειριών, γνώσεων και δημιουργικών ιδεών από τις κυρίες Βούλα Πατουλίδου (Ολυμπιονίκης, Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης), Κατερίνα Περιστέρη (Αρχαιολόγος), Μαίρη Χατζάκου (Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της βιομηχανίας «ΜΕΒΓΑΛ») και Αποστολία Χατζηζήση (ιδιωτική υπάλληλος, πολύτεκνη), οι οποίες έλαβαν το λόγο, έστειλε το κοινό μήνυμα πως «μια γυναίκα όλα τα μπορεί». Να ηγηθεί, να πρωτοπορήσει, να εξελιχθεί, να αναγνωρισθεί η αξία της.
Η κα. Πατουλίδου εστίασε στην ισορροπημένη συμπόρευση γυναικών και ανδρών, σημειώνοντας με νόημα πως λέξεις όπως τιμή, πάθος, συμπόνια και συμπόρευση δεν έχουν φύλο. Η κα. Περιστέρη τόνισε πως οι γυναίκες δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.
Η κα. Χατζάκου περιέγραψε πως μπορεί να συνδυαστεί το επιχειρείν με τη μητρότητα, εξηγώντας πως όσες δυσκολίες και αν προκύψουν οι γυναίκες πρέπει να μην παραιτούνται της προσπάθειας αλλά να την εντείνουν για το καλύτερο.
Τέλος η κα. Χατζηζήση επισήμανε πως αν έχεις πίστη και αγάπη σε αυτό που κάνεις μπορείς να πετύχεις πράγματα ακατόρθωτα και ότι μητρότητα σημαίνει αυτοθυσία.
Όπως υπερθεμάτισε στον χαιρετισμό του ο κ. Καράογλου: «Η γυναίκα βρίσκεται στην αρχή όλων των μεγάλων πραγμάτων, εμπνέοντας όσους την περιστοιχίζουν και έχοντας στην καρδιά της την προσφορά και τη δοτικότητα».
«Η γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της δεν ζει μονοδιάστατα, αλλά επιδρά θετικά στην κοινωνία» παρατήρησε, κάνοντας ονομαστική αναφορά σε σπουδαίες Ελληνίδες που διέπρεψαν στις επιστήμες, τον πολιτισμό, τη διανόηση, την πολιτική, την επιχειρηματικότητα.
«Οι γυναίκες αυτές», πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, «αποτελούν λαμπρά παραδείγματα και πρότυπα προς μίμηση. Έρχονται να αποδείξουν πως με σκληρό αγώνα, αποφασιστικότητα, με κατάθεση ψυχής, κέρδισαν το προσωπικό στοίχημα που έβαλαν με τους εαυτούς τους. Να καταξιωθούν, η κάθε μία στον τομέα της, και να κερδίσουν την καθολική εκτίμηση και αναγνώριση».
Κλείνοντας, ο κ. Καράογλου ευχαρίστησε τις εκατοντάδες γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. «Σας ευχαριστώ από καρδιάς γιατί σε κάθε ευκαιρία μου δείχνετε την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας. Με βοηθήσατε να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Είναι υποχρέωσή μου να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να παραμείνω αντάξιος της εμπιστοσύνης με την οποία με περιβάλλετε» κατέληξε.