"Η Κυβέρνηση τιμωρεί πολύτεκνους και τρίτεκνους"

Θεσσαλονίκη, 16 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΜΩΡΕΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ»

Τιμωρητική διάθεση απέναντι στους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στους αρμόδιους υπουργούς.
Αφορμή αποτέλεσαν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αναφέρονται στα πολυτεκνικά επιδόματα, αφού τουλάχιστον 70.000 οικογένειες πολυτέκνων και τριτέκνων είναι οι μεγάλοι χαμένοι.
Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, η πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση τιμωρεί χιλιάδες οικογένειες οι οποίες δίνουν καθημερινά έναν άνισο αγώνα απέναντι στο τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα. Και αυτό γιατί η κατάργηση και η μείωση των πολυτεκνικών επιδομάτων έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη κατάργηση του πολυτεκνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, τον αποκλεισμό σημαντικού αριθμού πολυτέκνων από το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, αλλά και την υποχρέωση καταβολής φόρου πολυτελείας για τα αυτοκίνητα που διαθέτουν.
Για το λόγο αυτό ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς για τον τρόπο με τον οποίο προτίθενται να ενισχύσουν οικονομικά τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, καθώς και πως θα αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας.