Οι Θ. Καράογλου και Απ. Βεσυρόπουλος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΒΕ

Θεσσαλονίκη, 25 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Β.Ε.

Τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος για την ασκούμενη Κυβερνητική πολιτική κατέγραψαν χθες ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Αμφότεροι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Ε. που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου, εκφράζοντας την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη διασφάλισης ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τις ελληνικές παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Στο επίκεντρο της ενημέρωσης-συζήτησης βρέθηκαν η υπερφορολόγηση δίχως λογική και δίχως τέλος που επιβάλλει η Κυβέρνηση στις επιχειρήσεις, η αναγκαιότητα μείωσης του λειτουργικού κόστους αυτών, το οποίο στην πατρίδα μας είναι από τα πιο υψηλά στην Ευρώπη, η ώθηση που θα δώσει στην αγορά η ενίσχυση της ρευστότητας, όπως επίσης και τρόποι αποκατάστασης της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και επιχειρηματιών.
Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Καράογλου: «Στο πλαίσιο της "Συμφωνίας Αλήθειας" που υπογράφει η Νέα Δημοκρατία με όλα τα στρώματα της κοινωνίας, συναντηθήκαμε με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος προκειμένου να ακούσουμε τους προβληματισμούς των ανθρώπων της αγοράς. Προτεραιότητά μας είναι να αναπτύξουμε μια στενή συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς του τόπου, ώστε μαζί να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να επανεκκινήσουμε την ελληνική οικονομία.
Σε ό,τι αφορά στο Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, καθήκον και υποχρέωση της Πολιτείας είναι να στηρίξει την προσπάθειά του να καθιερωθεί ως ισχυρός οικονομικός βραχίονας της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος συνεισφέρει πάνω από το 16% των εθνικών εξαγωγών. Καθιερώνοντας και καθιστώντας ισχυρό brand name το "made in Greece» μπορούμε να ξεπεράσουμε τα υφεσιακά χαρακτηριστικά του σήμερα, δεδομένου ότι η υπέρβαση των Μνημονίων περνά μέσα από τη χάραξη ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης».