«Ανατροπές στην αγορά εργασίας σε βάρος των εργαζομένων»

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2017

«Ανατροπές στην αγορά εργασίας σε βάρος των εργαζομένων»

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ» μηνός Δεκεμβρίου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ... δυο χρόνια με τις δυσμενέστερες ανατροπές στην αγορά εργασίας και τα χειρότερα για τους εργαζόμενους.

Σήμερα - όπως δείχνουν τα στοιχεία του συστήματος "Εργάνη" - σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους έχουν ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εγκατέλειψε τις μεταρρυθμίσεις, "γκρέμισε" διαρθρωτικές αλλαγές, επιβράδυνε την ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας, ενώ – για πρώτη φορά – κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, καθώς η μεταξύ τους απόκλιση διευρύνεται ανεξέλεγκτα (-16,3%), σπάζοντας κάθε ρεκόρ!

Μόνο ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, μειώνοντας τους φόρους, διαμορφώνοντας ελκυστικό κλίμα για επενδύσεις, επαναφέροντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και τη σταθερότητα στη χώρα, θα μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να φέρει περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Μόνο έτσι θα τεθούν υγιείς βάσεις για την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες δουλειές και θα δούμε ξανά την πλήρη απασχόληση να υπερισχύει.

Είναι η Συμφωνία Αλήθειας, όπως διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη».