"Η Ελλάδα της κρίσης χρειάζεται ριζοσπαστικές προσεγγίσεις και όχι διαχείριση"

"Η Ελλάδα της κρίσης χρειάζεται ριζοσπαστικές προσεγγίσεις και όχι διαχείριση" Κύριο

Θεσσαλονίκη, 05 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ»

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια γενναία φυγή προς τα εμπρός». Αυτό ήταν το γενικό συμπέρασμα της ιδιαίτερα επιτυχημένης παρουσίασης του βιβλίου «Ορκίζομαι», που έγραψε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου με θέμα τη Συνταγματική Αναθεώρηση, χθες το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά.
Στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων κ. Αριστείδης Φωκάς, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και εκατοντάδες κόσμου, τέθηκε επί τάπητος η ανάγκη να σταματήσει η ανακύκλωση της εσωτερικής μιζέριας και να αποκτήσει η χώρα μια Κυβέρνηση με διαφορετική λογική όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης.
«Η Ελληνική κοινωνία», όπως τόνισε ο κ. Καράογλου, «είναι έτοιμη να καταθέσει μια τολμηρή, φιλελεύθερη, αποφασιστική πρόταση διακυβέρνησης, ικανή να απελευθερώσει τα δεσμά που καθηλώνουν την επιχειρηματικότητα», προσθέτοντας ότι «οι comandantes της Κουμουνδούρου» φτωχοποιούν τους Έλληνες.
«Εκείνοι που θα έσκιζαν τα μνημόνια, ετοιμάζονται να υπογράψουν και τέταρτο» παρατήρησε, προτρέποντας τους πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα να αποκηρύξουν την παραπολιτική, στρεφόμενοι στην ουσία της πολιτικής.
«Ήρθε η ώρα να ξαναγράψουμε τους όρους λειτουργίας του κράτους, της κοινωνίας, της ηθικής και της οικονομίας μας. Η Ελλάδα της κρίσης χρειάζεται ριζοσπαστικές προσεγγίσεις και όχι διαχείριση. Γιατί όπως έγραψε και ο Ρήγας Φεραίος στο "Θούριο" του: "Ο νόμος να' ναι ο πρώτος και μόνος οδηγός και της πατρίδας ένας να γίνει αρχηγός, γιατί και η αναρχία μοιάζει με σκλαβιά"» κατέληξε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.
Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχολίασε ότι οι αλλαγές στον καταστατικό χάρτη της χώρας στόχο έχουν την ευημερία των πολιτών. «Οφείλουμε να κουβεντιάσουμε ψύχραιμα τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα και να οραματιστούμε το μέλλον» είπε, σημειώνοντας ότι η μετάβαση από την Γ' στην Δ' Δημοκρατία θα γίνει μονάχα ξεπερνώντας τις παθογένειες του χθες.
Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση της δικηγόρου κας Μάγδας Καρακόλη. Όπως εξήγησε: «Ο δημόσιος διάλογος δεν πρέπει να γίνεται εν μέσω στείρας αντιπαράθεσης αλλά με ωριμότητα και υπευθυνότητα», εστιάζοντας στην ανάγκη ύπαρξης ευαισθητοποιημένων πολιτικών και πολιτών.
«Το βιβλίο του Θ. Καράογλου παρουσιάζεται στην κοινή γνώμη την κατάλληλη περίοδο και βοηθά στην εμβάθυνση της Δημοκρατίας» δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος και υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μυρώνης, ο οποίος χαρακτήρισε «ώριμο» το αίτημα αναθεώρησης του άρθρου 16 για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.