Δήλωση Θ. Καράογλου για την προσβολή μουσουλμάνου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς την ελληνική σημαία

Δήλωση Θ. Καράογλου για την προσβολή μουσουλμάνου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς την ελληνική σημαία Κύριο

Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο μουσουλμάνος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, πρωτοστάτησε σε επεισόδιο, απαιτώντας να αφαιρεθεί η ελληνική σημαία από το φέρετρο μουσουλμάνου στρατιώτη ο οποίος πνίγηκε εν ώρα υπηρεσίας στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής, ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με έκπληξη διάβασα δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο μουσουλμάνος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη κ. Ζεϊμπέκ και οι συν αυτώ, λειτουργούν στην περιοχή ως "κράτος εν κράτει".
Καλώ τον κ. Τσίπρα αφενός να υπενθυμίσει στον βουλευτή του κόμματός του ότι είναι εκπρόσωπος της Ξάνθης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και όχι στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση και αφετέρου να τον εγκαλέσει στην τάξη γιατί υπάρχουν και όρια τα οποία ο κ. Ζεϊμπέκ έχει ξεπεράσει επανειλημμένα, με αποκορύφωμα την ιταμή συμπεριφορά που επέδειξε απέναντι στον Έλληνα μουσουλμάνο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, στην Ελληνική Σημαία και στον Ελληνικό Στρατό που απέδωσε τις πρέπουσες τιμές.
Αυτήν τη σημαία, στην οποία ο κ. Ζεϊμπέκ ορκίστηκε ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πρέπει να τη σέβεται».