Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση

Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Θεόδωρου Καράογλου σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Porto Palace. Περισσότερα από 3.000 άτομα ανταποκρίθηκαν για ακόμα μια φορά θετικά στο κάλεσμα του βουλευτή δημιουργώντας το αδιαχώρητο τόσο  στο εσωτερικό της αίθουσας, όσο και στους εξωτερικούς χώρους.  

 

Στην εκδήλωση εκλήθησαν και οι τρεις κυρίες που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ο κύριος Καράογλου, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να δίνεις τον πολιτικό αγώνα για τα κοινά, για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και θέλοντας να στηρίξει και να βοηθήσει τις υποψήφιες κυρίες στην πρώτη τους υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, τις κάλεσε για να παραβρεθούν στην σημερινή εκδήλωση για να έχουν μία καλύτερη γνωριμία με τον κόσμο.   Το παρών έδωσε η κυρία Δήμητρα Κοασίδου, η οποία και χαιρέτισε την εκδήλωση, ενώ οι κυρίες Λάππα και Παντούσα δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

 

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι: Κοσκινάς Χρήστος  τέως Υπουργός, Τσαμασλής Γιώργος Αντινομάρχης, Αγγουράς Γιάννης Αντινομάρχης, Φωτόπουλος Μίμης Αντινομάρχης, Αραμπατζής Άρης Δήμαρχος Αγ. Αθανασίου, Γιουτίκας Νίκος Δήμαρχος Αξιού, Ασλανίδης Χαράλαμπος Δήμαρχος Βερτίσκου, Καμαρούδης Σταύρος Δήμαρχος Καλινδοίων, Σαραμάντος Δημήτρης Δήμαρχος Καλλιθέας, Παπαδόπουλος Χαράλαμπος Δήμαρχος Κορώνειας, Καραγιάννης Γιάννης Δήμαρχος Λαγκαδά, Πάσχος Παντελής Δήμαρχος Λαχανά, Γαβότσης Αστέριος Δήμαρχος Μυγδονίας, Ουζούνης Γρηγόρης Δήμαρχος Χαλάστρας, Μαγόπουλος Σωτήρης Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κονακλίδης Τάσος Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ, Θεοτοκάτος Ερωτόκριτος Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θεσ/νικης «Οι Αγ. Πάντες», Πάιδας Γιάννης  Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα,  Περπερίδης Ηλίας  Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα,  Θεοδοσιάδης Κυριάκος Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δαγκλής Δημήτρης Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Β. Ελλάδος, Ταγγίρης Κώστας Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 

Στην κεντρική προεκλογική του ομιλία ο Θόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας  Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

«Μπροστά στην ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης όπως ο πρωθυπουργός είχε μόνο μια επιλογή: να επαναφέρει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, ώστε με ανανεωμένη και νωπή τη λαϊκή εντολή να πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις που θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Για αυτό και δεν μπορούσε να επιτρέψει να συνεχιστεί η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος που ήταν επιζήμια και καταστρεπτική για την οικονομία και τη χώρα και αποφάσισε να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Ξέρω πως ήταν μια απόφαση για την οποία πολλοί απορήσατε. Ή με την οποία διαφωνήσατε. Προέχει όμως το καλό του τόπου. Και γνωρίζω ότι αν το σκεφτείτε ψύχραιμα θα συμφωνήσετε με την απόφαση. Και να είστε βέβαιοι πως και σε αυτήν την μάχη θα είμαστε νικητές, θα είμαστε πρώτοι. Αρκεί να αγωνιστούμε, με όπλο το έργο, τις ιδέες μας, το σχέδιο μας και μπροστά τον ηγέτη μας τον Κώστα τον Καραμανλή.

Σε αυτές τις εκλογές, κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, θα αναμετρηθούν δύο βασικές πολιτικές φιλοσοφίες. Η μία είναι της κυβέρνησης: λέμε την αλήθεια στους πολίτες όσο δύσκολη και αν είναι διότι εμπιστευόμαστε την κρίση και την ωριμότητά τους. Τη δεύτερη τη βλέπουμε να την επιστρατεύει για άλλη μια φορά η αντιπολίτευση: λέμε ωραία λόγια, δίνουμε υποσχέσεις για να παραπλανήσουμε τους πολίτες και μετά υλοποιούμε την κρυφή μας ατζέντα. Τους γνωρίζουμε και δεν τους εμπιστευόμαστε. Ο Κώστας Καραμανλής από την αρχή της προεκλογικής περιόδου απηύθυνε κάλεσμα στον Γιώργο Παπανδρέου. Να συγκρίνουμε προγράμματα, σχέδια, προτάσεις. Όχι ωραία λόγια.»

 

Ενώ συνέχισε χαρακτηριστικά:

 

«Από την πρώτη στιγμή της κρίσης η κυβέρνηση έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης και την στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων. Με έκτακτα επιδόματα και ενισχύσεις, με το πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΠΕ, με την εγγύηση των καταθέσεων, πρώτοι σε όλη την Ευρώπη, με τα μέτρα για την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.

Το ΠΑΣΟΚ την ίδια ώρα δεν μιλούσε, δεν πρότεινε, μόνο κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στην οικονομική κρίση, ασκούσε μικροπολιτική αντιπολίτευση και ούτε καν δέχονταν το κάλεσμα του πρωθυπουργού σε συναίνεση και συνεργασία πάνω στις βασικές μεταρρυθμίσεις ώστε η χώρα να ενισχυθεί και να εξέλθει αλώβητη από την οικονομική κρίση. Αποδεικνύει ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον Γιώργο Παπανδρέου είναι επιτέλους και με κάθε τρόπο να έρθει στην εξουσία για να ικανοποιήσει την οικογενειακή επιθυμία. Δεν έχει όμως σχέδιο, δεν έχει προτάσεις, δεν έχει λόγο. Έχει μόνο μια άσβεστη δίψα να έρθει στην εξουσία και μαζί ως ο γνωστός ολετήρας η κομματική νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ. Είναι, όμως, επικίνδυνοι για τη χώρα. Θέλουν να καθίσουν ξανά στις καρέκλες τους και να αναστήσουν το κομματικό σύστημα του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίες του ‘80 και του ‘90 των πράσινων τοπικών και ταυτοτήτων».

 

«Συστηματικά το ΠΑΣΟΚ δεν μιλάει, δίνει μόνο τις γνωστές του πράσινες υποσχέσεις. Το γιατί το ξέρετε. Δεν έχουν πρόγραμμα, δεν αντέχουν στον πολιτικό διάλογο, δεν αντέχουν στη σύγκριση. Το είδατε άλλωστε ξεκάθαρα στο ντιμπέιτ μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου. Από τη μια ένας ηγέτης αποφασιστικός, με ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις, ειλικρινής και από την άλλη ένας ξύλινος αντιπολιτευτικός και εύκολος λόγος παροχολογίας και υποσχεσιολογιας. Η σύγκριση λοιπόν είναι μεταξύ ενός ηγέτη υπεύθυνου και ενός αρχηγού ανεύθυνου. Είναι μεταξύ σχεδίου και υποσχέσεων. Η απάντηση είναι σαφής: ο τόπος χρειάζεται Καραμανλή, στις 4 Οκτωβρίου επιλέγουμε Καραμανλή, ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία. Το αποτέλεσμα της σύγκρισης έγινε ξεκάθαρο σε όλους τους πολίτες και στις τηλεοπτικές συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ειδικά αυτήν της Τρίτης μεταξύ των κυρίων Καραμανλή και Παπανδρέου. Όλοι οι Έλληνες διαπίστωσαν ποιος πολιτικός έχει άνεση, γνώσεις, αποφασιστικότητα, ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα, βούληση και σχέδιο ποιος πραγματικά είναι ηγέτης ο οποίος μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και ποιος με μισόλογα, ωραία λόγια, υποσχέσεις και αντιφάσεις επιχειρεί απλά να παραπλανήσει τους πολίτες μόνο και μόνο για να ανέβει στην εξουσία και μετά να εφαρμόσει την «κρυφή του ατζέντα». Οι τηλεοπτικές συζητήσεις κατέδειξαν σε όλους τους Έλληνες πολίτες πως μόνο ο Κώστας Καραμανλής μπορεί, εγγυάται, γνωρίζει το δρόμο της εξόδου από την κρίση».

Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ο κ. Καράογλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Μακεδονικό τονίζοντας χαρακτηριστικά: 

 

«Μιας και μιλάμε για τις θέσεις, το ποιοι έχουν και το ποιοι δεν έχουν, θα ήθελα να μείνουμε σε δύο σκοτεινά σημεία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ το οποίο βεβαίως είναι μια πρόχειρη καταγραφή άκριτης υιοθέτησης αιτημάτων και υποσχέσεων που κοστίζουν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ και δεν γίνεται να εφαρμοστεί. Διγλωσσία και ανευθυνότητα. Δεν έχουν πρόγραμμα για την οικονομία και δίνουν επικίνδυνες υποσχέσεις. Αλλά με τα όσα έχω ακούσει τελευταία, είναι επικίνδυνοι και για τα εθνικά μας θέματα.  Ας αφήσουν τα μισόλογα και όσα τους υπαγορεύουν κάποιοι κύκλοι τα συμφέροντα των οποίων δεν θέλω να πιστέψω ότι υπηρετούν και ας μας πουν καθαρά: ποια είναι η θέση τους για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.  Βάζουν θέμα επιστροφής σλαβομακεδόνων και περιουσιών τους όπως είπε ο κ. Λοβέρδος; Θεωρούν ως μοναδική διαφορά με τους σκοπιανούς το όνομα; Δεν βλέπουν τους χάρτες των Σκοπίων με τη Θεσσαλονίκη υπό κατάληψη; Δεν ακούν τις αξιώσεις τους για δήθεν μακεδονική εθνότητα και μειονότητα; Για το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Παπανδρέου αυτά δεν είναι διαφορές, προκλήσεις και προβλήματα; Γιατί λένε πως το μόνο θέμα διαφοράς θα είναι το όνομα; Γιατί σπάνε την εθνική κόκκινη γραμμή; Γιατί λαϊκίζουν και δημαγωγούν ανιστόρητα και επικίνδυνα με την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου; Γιατί ρίχνουν νερό στο μύλο της αλαζονείας τους; Γιατί σπάνε το αραγές εθνικό μέτωπο του «βέτο» του Καραμανλή; Τι εξυπηρετούν; Το ίδιο κάνουν ανεύθυνα και με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Πως μιλούν για αναθεώρηση; Ποιους βολεύουν αυτές οι δηλώσεις, γιατί θέτουν τροχοπέδη σε μια συνεργασία που θα επιφέρει ανάπτυξη και αναβάθμιση της γεωστρατηγικής μας θέσης; Είναι αυτό πολιτική; Είναι αυτό εθνικές θέσεις; Σε αυτούς μπορούμε να εμπιστευθούμε το μέλλον της πατρίδας μας, της Βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας; Μιας Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης που με την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αλλάζουν τοπίο. Με τις συμφωνίες για την κατασκευή των νέων ενεργειακών διαύλων, την Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονες, το Μετρό Θεσσαλονίκης, την εξωτερική περιφερειακή, το Διεθνές Πανεπιστήμιο,, τη Ζώνη Καινοτομίας αλλά και την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη αλλάζει όψη. Έργο και σχέδιο απέναντι στις υποσχέσεις».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καράογλου επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Το διακύβευμα είναι κρίσιμο για το μέλλον μας. Με υπευθυνότητα και ωριμότητα θα συγκρίνουμε Καραμανλή και Παπανδρέου, τον λόγο, την αξιοπιστία, την φερεγγυότητα, την ειλικρίνεια τους, τις προτάσεις τους και τις ικανότητές τους και θα επιλέξουμε ποιον ηγέτη θέλουμε. Ποιον θέλουμε να είναι στο τιμόνι της χώρας. Τον υπεύθυνο και αξιόπιστο Καραμανλή ή τον Παπανδρέου των ανεύθυνων υποσχέσεων; Η απάντηση είναι Καραμανλή και πάλι. Όλοι μαζί για την Ελλάδα με τον Καραμανλή».