Ο Θεόδωρος Καράογλου στο Γαλλικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης

Ο Θεόδωρος Καράογλου στο Γαλλικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης Κύριο

Θεσσαλονίκη, 16 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Θεόδωρος Καράογλου στο Γαλλικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης

Το Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου και υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον γαλλικό λαό για το τρομοκρατικό χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου 2015.
Ο κ. Καράογλου συνομίλησε με τον Γάλλο Πρόξενο κ. Κριστόφ Λε Ριγκολέρ, τονίζοντας ότι η θυσία των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των αποτρόπαιων επιθέσεων της Παρασκευής δεν πρέπει να πάει χαμένη, αλλά να ανοίξει νέους δρόμους στον αγώνα υπέρ της ελευθερίας.
Όπως έγραψε και στο βιβλίο συλλυπητηρίων:
«Βαθύτατα συγκλονισμένος από το νέο βάρβαρο χτύπημα της τρομοκρατίας κατά αθώων ανθρώπων αλλά και των αρχών αξιών της Ευρώπης, θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη για τα θύματα της 13ης Νοεμβρίου 2015. Η επίθεση στο Παρίσι είναι μια επίθεση κατά της ανθρωπότητας. Για αυτό και αποτελεί υποχρέωση να μην επιτρέψουμε να φωλιάσει στις ψυχές μας το μικρόβιο της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας. Αλληλέγγυοι οι λαοί της Ευρώπης οφείλουμε να προστατέψουμε το κοινό μας μέλλον. Από την Παρασκευή η μαυροφορεμένη Γαλλία έγινε σύμβολο και πατρίδα κάθε Ευρωπαίου. Οι μάρτυρές της, τα αθώα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας, είναι και δικοί μας μάρτυρες. Η θυσία τους δεν πρέπει να πάει χαμένη, αλλά πρέπει να ανοίξει νέους δρόμους στον κοινό αγώνα για ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη. Τους το χρωστάμε. Nous sommes tous la France (Είμαστε όλοι η Γαλλία)».