«Εθνική συνεννόηση έστω και τώρα»

«Εθνική συνεννόηση έστω και τώρα» Κύριο

Θεσσαλονίκη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Θεόδωρος Καράογλου: «Εθνική συνεννόηση έστω και τώρα»

Να πρυτανεύσει η λογική και να ληφθεί υπόψη από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου το κεντρικό μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες, ότι δηλαδή δεν επιθυμούν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ζήτησε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα (Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014) στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5 και στην εκπομπή «Εδώ Θεσσαλονίκη», με τους Δημήτρη Λαζόπουλο και Κοραλία Μπρανιώτη.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της χθεσινής πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι κανένας από όσους υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα δεν δικαιούται να είναι ικανοποιημένος, επισημαίνοντας πως: «Όταν ξεκινάς με 155 σίγουρους ψήφους, η διαφορά έως τους 180 είναι πολύ μεγάλη. Αντικειμενικά τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά το παιχνίδι παραμένει ανοικτό».
«Είναι προφανές», πρόσθεσε, «ότι στους 135 συναδέλφους Βουλευτές που δήλωσαν "παρών", συναθροίζονται και διάφοροι οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι στην δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία θα ψηφίσουν θετικά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το έκαναν χθες, αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν οι ίδιοι», εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση του ότι «αν στην ψηφοφορία της 23ης Δεκεμβρίου ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα 170 βουλευτές ή περισσότεροι, τότε στην τρίτη ψηφοφορία υπάρχουν πιθανότητες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή».
Τέλος, για τον κ. Καράογλου το πραγματικό διακύβευμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η εμπέδωση κλίματος πολιτικής σταθερότητας στην κοινωνία και στην εθνική μας οικονομία. Όπως είπε: «Πρέπει να βρεθεί λύση και να υπάρξει εθνική συνεννόηση έστω και τώρα, δεν είναι αργά. Το κεντρικό μήνυμα των πολιτών είναι ότι δεν χρειάζονται εκλογές. Μπορεί η διαμορφωθείσα κατάσταση να είναι δύσκολη, αλλάζει όμως εάν ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αναλάβουν πολιτικές πρωτοβουλίες με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα» κατέληξε.