«Αυτά που ήξερε η αριστερά στα πανεπιστήμια να τα ξεχάσει»

«Αυτά που ήξερε η αριστερά στα πανεπιστήμια να τα ξεχάσει» Κύριο

Δελτίο Τύπου

Θεόδωρος Καράογλου «Αυτά που ήξερε η αριστερά στα πανεπιστήμια να τα ξεχάσει»

Με ηχηρή απάντηση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον «βαθιά διχαστικό, επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό λόγο», όπως τον χαρακτήρισε, που χρησιμοποίησαν εντός του Κοινοβουλίου με αφορμή τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί έξω από το κτίριο της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ξεκίνησε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., κ. Θεόδωρος Καράογλου, την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τα «κόκκινα δάνεια».
«Με ένα πρωτοφανές σε οξύτητα ύφος, επιθετικότητα και αλαζονεία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκαν ότι η πλευρά της αστυνομίας ήταν εκείνη που προκάλεσε τα επεισόδια όταν... φοιτητές, άκουσον-άκουσον, πήγαν στις 7.30 το πρωί με τις κουκούλες στο μάθημά τους για να εφαρμόσουν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων. Τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρονται λες και εμείς δεν ζήσαμε στο Πανεπιστήμιο τη βία της Αριστεράς και των περιθωριακών ομάδων» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας αμέσως μετά πως «αυτά που ήξερε η Αριστερά στα πανεπιστήμια, να τα ξεχάσει. Η αστυνομία πρέπει να επιβάλλει το νόμο και την τάξη, η ασυδοσία πρέπει να σταματήσει και οι "μπαχαλάκηδες" που κρύβονται στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απομονωθούν. Στην Ελλάδα πρέπει να γίνει το αυτονόητο, δηλαδή τα Πανεπιστήμια να λειτουργήσουν ελεύθερα, ανοικτά, δημοκρατικά».
Όσον αφορά στο θέμα των επιχειρηματικών «κόκκινων δανείων», μιλώντας με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, εξέφρασε την επιθυμία του η συγκεκριμένη τροπολογία να ήταν «αυτούσιο νομοθέτημα», χαρακτηρίζοντας «πολύ σημαντικό» το γεγονός ότι έστω και με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει άμεσα λύση σε ένα καίριο ζήτημα το οποίο απασχολεί καθημερινά χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενους.
Όπως είπε: «Με την παρούσα ρύθμιση, σκοπεύουμε στην ελάφρυνση του ιδιωτικού χρέους και ιδιαίτερα των οφειλών που βαραίνουν βιώσιμες μικρές επιχειρήσεων και επαγγελματίες προς χρηματοδοτικούς φορείς, η οποία φιλοδοξεί να λειτουργήσει συμπληρωτικά στη διευκόλυνση ρύθμισης οφειλών προς το δημόσιο και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη», σημείωσε μεταξύ άλλων, «ότι οι ωφελούμενοι από τη διάταξη για την οποία συζητούμε σήμερα είναι περίπου 165.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις, οι οποίοι απασχολούν συνολικά περισσότερους από 700.000 εργαζόμενους».
Παρατήρησε ωστόσο, ότι η συζήτηση που ξεκίνησε πρέπει να επεκταθεί και στα στεγαστικά δάνεια, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο πολύτιμες «ανάσες» σε χιλιάδες συμπατριώτες μας οι οποίοι δανείστηκαν από τράπεζες για να αγοράσουν ένα σπίτι και λόγω της κρίσης αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
«Είναι επιτακτική ανάγκη, λοιπόν, να έχουμε δανειολήπτες ενημερωμένους και όχι απελπισμένους. Είναι επιτακτική ανάγκη να στρέψουμε την προσοχή μας στο θέμα της καθημερινότητας των πολιτών, εκεί δηλαδή που στενάζει ο κόσμος. Είναι επιτακτική ανάγκη να δώσουμε οριστικές και αμετάκλητες λύσεις στην αγωνία χιλιάδων νοικοκυραίων που όχι μόνο δεν έχουν να περάσουν το μήνα, αλλά τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να χάσουν το σπίτι τους, επειδή καθυστέρησαν δυο-τρεις ή τέσσερις δόσεις» κατέληξε ο κ. Καράογλου, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά και στους 15.000 μικροομολογιούχους, για τους οποίους απέστειλε συγκεκριμένη πρόταση στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, για την αποκατάσταση της οικονομικής ζημίας που υπέστησαν αυτοί οι άνθρωποι σε βάθος δεκαετίας.
Κλείνοντας κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν «όλες τις εφικτές λύσεις» που ανακουφίζουν χιλιάδες δανειολήπτες και προσφέρουν πολύτιμες βοήθειες στην εθνική μας οικονομία.