Συνάντηση Θεόδωρου Καράογλου με Αντιπροσωπεία Ιρανών Βουλευτών (14.10.2014)

Συνάντηση Θεόδωρου Καράογλου με Αντιπροσωπεία Ιρανών Βουλευτών (14.10.2014) Κύριο

Αντιπροσωπεία πέντε Ιρανών Βουλευτών, που αποτελούν μέλη της Επιτροπής Οικονομικών της χώρας τους, υποδέχτηκε την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 στο Μέγαρο της Βουλής ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., κ. Θεόδωρος Καράογλου, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Καράογλου, ως επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην προώθηση των σχέσεων Ελλάδος-Ιράν, τόνισε ότι η παρουσία τους στην Ελληνική πρωτεύουσα αποτελεί ευκαιρία για περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών διμερών δεσμών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής: «Ελλάδα και Ιράν μας συνδέει ο ιερός δεσμός της φιλίας. Η πατρίδα μας, ως σταθεροποιητικός παράγοντας, θεωρεί ιδιαίτερα καθοριστική τη διατήρηση και περαιτέρω τόνωση αυτής της μακρόχρονης ιστορικής σχέσης, η οποία μπορεί να αποφέρει σημαντικά οικονομικά και εμπορικά οφέλη στις δυο χώρες. Με την ευκαιρία θα ήθελα να επισημάνω ότι η σταθερότητα και η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σεβασμό και τήρηση των αρχών του διεθνούς δικαίου».
Από την πλευρά τους τα μέλη της Ιρανικής Αντιπροσωπείας εξήραν το καλό επίπεδο των Ελληνοιρανικών σχέσεων, ευχόμενοι να συνεχίσουν να προοδεύουν πάνω στην ίδια σταθερή βάση συνεργασίας, ενώ απηύθυναν ανοικτή πρόσκληση στα μέλη της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας να επισκεφθούν σύντομα την Τεχεράνη.