Θ. Καράογλου στη ΝΕΡΙΤ: «Οι δανειστές μας σέβονται, δεν μας αγαπάνε» (14.10.2014)

Θ. Καράογλου στη ΝΕΡΙΤ: «Οι δανειστές μας σέβονται, δεν μας αγαπάνε» (14.10.2014) Κύριο

Την εκτίμηση ότι μετά την αποχώρηση της Τρόικα από την Ελλάδα, στις 31 Δεκεμβρίου 2014, η Κυβέρνηση θα μπορέσει να κάνει «μια πολύ μεγάλη στροφή προς τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, ώστε όλοι οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν στην πράξη ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο» εξέφρασε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής του παρουσίας (Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014) στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «έξι με δέκα» και στους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Σταυρούλα Χριστοφιλέα.

Ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι τη διετία 2012-2014 η Κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας έκανε «σημαντικά βήματα προόδου σε επίπεδο μακροοικονομίας», επισήμανε ωστόσο ότι «η ανεργία, η φτώχεια και η έλλειψη κοινωνικής προστασίας αποτελούν τα κύρια ζητήματα που απασχολούν εκατομμύρια Έλληνες».
Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τον Ιούνιο του 2012 πρώτος στόχος μας ήταν η επιβίωση της πατρίδας και τα καταφέραμε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σήμερα οι δανειστές μας να σέβονται την Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μας αγαπάνε. Από τη στιγμή, λοιπόν, που στο τέλος του 2014 παίρνουμε... διαζύγιο από τους πιστωτές μας, η Κυβέρνηση θα μπορέσει να κάνει μια πολύ μεγάλη στροφή προς τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, ώστε όλοι οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν στην πράξη ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο».
Αναφερόμενος στην εισαγγελική παρέμβαση, μετά τις καταγγελίες του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο κ. Καράογλου τη χαρακτήρισε «σωστή» διότι, όπως είπε, θα αποτρέψει την καλλιέργεια κλίματος συνωμοσιολογίας στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας.
«Πρέπει να πορευθούμε με ηρεμία και χωρίς ακρότητες» τόνισε, χαρακτηρίζοντας «ολισθηρή, επικίνδυνη και ανεύθυνη την πολωτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει ένταση, η οποία θα στηρίζεται στο δίπολο δεξιά-αριστερά. Είναι ντροπή να σέρνονται αυτού του είδους οι κατηγορίες και η αντίδραση της Δικαιοσύνης βοηθά να τελειώσει εν τη γενέσει του το θέμα Σκουρλέτη» κατέληξε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.