Επίσκεψη Θ. Καράογλου στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» της Δ.Ε.Θ.

Επίσκεψη Θ. Καράογλου στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» της Δ.Ε.Θ. Κύριο

Ευχαριστώ από καρδιάς τη Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo για την ξενάγηση στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», το οποίο από το Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί για το επόμενο 6μηνο στο περίπτερο 1 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Στο χώρο των 2.500 τ.μ. δεν στήνεται ένα ακόμα εκθεσιακό κέντρο, ούτε ένα τυπικό Μουσείο, αλλά ξετυλίγεται ένα σοκολατένιο παραμύθι, που είναι κάτι διαφορετικό, κάτι μοναδικό, στα εκθεσιακά δρώμενα της πατρίδας μας, συνδυάζοντας την οικογενειακή ψυχαγωγία με την εκπαίδευση.
Όπως με ενημέρωσε κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σχολεία από όλη τη Βόρεια Ελλάδα εκδηλώνουν την πρόθεσή τους να ξεναγηθούν σε αυτό το εντυπωσιακό θεματικό πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ενώ ταξιδιωτικά πρακτορεία από τα Βαλκάνια ετοιμάζουν τουριστικά πακέτα επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δουν από κοντά το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας».
Τολμώ να πω ότι αισθάνομαι περήφανος και δικαιωμένος γιατί πριν από δυο χρόνια, εγώ με την ιδιότητα του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, ο Τάσος Τζήκας ως Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo και ο Κυριάκος Ποζρικίδης ως Διευθύνων Σύμβουλος, πετύχαμε από κοινού τη συγχώνευση της ΔΕΘ-Helexpo σε μια ενιαία εταιρεία, διορθώνοντας ένα λάθος 14 χρόνων και «ανοίξαμε» τον ενιαίο εκθεσιακό μας φορέα σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης, δίνοντας τη δυνατότητα στους φορείς της να συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ.
Με το όραμα και τη διάθεση για δημιουργία που τους διακρίνει, δικαίωσαν απόλυτα την επιλογή που έκανα το καλοκαίρι του 2012, ως ΥΜΑΘ, να τους αναθέσω τη διοίκηση του Εθνικού Εκθεσιακού μας φορέα, διότι κατάφεραν μέσα από σκληρή δουλειά να βάλουν με αξιώσεις τη ΔΕΘ-Helexpo σε μια νέα εποχή λειτουργίας, με αναβαθμισμένο το επίπεδο εκθέσεων και εκδηλώσεων.