Θ. Καράογλου: «Εθνική ανάγκη να διαφυλαχθεί η αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας»

Θ. Καράογλου: «Εθνική ανάγκη να διαφυλαχθεί η αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας» Κύριο

«Χειροπιαστό αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα απομακρύνεται με σταθερά βήματα από την κρίση και οτι η ελληνική οικονομία βαδίζει προσηλωμένη στο δρόμο της ανάκαμψης» χαρακτήρισε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα (Κυριακή 27 Απριλίου 2014) στο δήμο Βόλβης και την οποία χαιρέτισε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, την επίσημη ανακοίνωση της Eurostat σύμφωνα με την οποία η πατρίδα μας κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Σταυρό Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των πολιτικών εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει σε όλους τους Δήμους της Β΄ Θεσσαλονίκης με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές», ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι η ανακοίνωση του πλεονάσματος ανοίγει το δρόμο για «την οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους με ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους» και σημείωσε με έμφαση πως «χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων η πατρίδα μας πέτυχε σε τέσσερα χρόνια σκληρής προσπάθειας και επίπονης δοκιμασίας τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη».

«Για αυτό», πρόσθεσε σε άλλο σημείο, «είναι εθνική ανάγκη να διαφυλαχθεί η αναπτυξιακή πορεία της πατρίδας μας. Ο τόπος μας δεν αντέχει άλλα πολιτικά πειράματα, ούτε οι Έλληνες παρασύρονται πλέον από τις "σειρήνες" του λαϊκισμού. Το πάθημα, έγινε μάθημα. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα χρόνια της μιζέριας, υπερκαλύπτει τους δημοσιονομικούς της στόχους, επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα, ενισχύει τη διαπραγματευτική της θέση εντός της Ευρώπης και αλλάζει εμφανώς προς το καλύτερο, διαψεύδοντας τους καταστροφολόγους της.... συμφοράς οι οποίοι, τις δύσκολες ώρες που πέρασε ο λαός μας, ως άλλες τηλεοπτικές περσόνες έπιασαν μόνιμο... στασίδι στις τηλεοπτικές εκπομπές προεξοφλώντας την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας».

Εξηγώντας τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε στις ριζικές αλλαγές, όπως είπε, που θα πρέπει να γίνουν στην εθνική μας οικονομία προκειμένου να αλλάξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο.

«Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ένα φιλικό περιβάλλον προς την επιχειρηματικότητα και να προσελκύσει εγχώριες και ξένες επενδύσεις. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το κρίσιμο ζήτημα της ανεργίας που ταλανίζει την κοινωνία μας» ανέφερε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείνοντας, ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε και στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα όπου, αφού έκανε ένα απολογισμό πεπραγμένων της θητείας του στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, σημείωσε με νόημα ότι στην πολιτική «δεν συγχωρούνται ερασιτεχνισμοί, επιπολαιότητες και άγνοια».

Όπως είπε: «Αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης επειδή τα ψηφοθηρικά τους παιχνίδια δεν παραπλανούν το λαό. Η πολιτική και η διακυβέρνηση της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια δημαγωγών και πολιτικάντηδων οι οποίοι, παρασυρόμενοι από τη ματαιοδοξία τους, παριστάνουν τους δήθεν εθνοσωτήρες υποστηρίζοντας ότι προήλθαν από... παρθενογένεση».

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

{gallery}stories/ymath/2014/april2014/ekdilosistavros270414{/gallery}