Δήλωση Θ. Καράογλου μετά τη συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου, μετά τη συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

"Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για διάφορα θέματα πολύ ενδιαφέροντα για τη Βόρεια Ελλάδα. Κάναμε μία γενική κουβέντα και ανάλυση της κατάσταση για την οικονομία στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία και στη Θράκη, τα προβλήματα και τις προοπτικές που υπάρχουν και κάναμε μία ειδική αναφορά και ειδική συζήτηση για δύο πολύ σημαντικά ζητήματα, τα οποία και τα γνωρίζει πολύ καλά ο υπουργός, αλλά και μπορεί να συμβάλει στην προοπτική για την υλοποίησή τους. Το πρώτο είναι για το τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς, το ThessIntec, το οποίο πρέπει να πω ότι η συμμετοχή του υπουργού ήταν καταλυτική στο να πειστεί το Υπερταμείο να μεταβιβάσει την έκταση των 761 στρεμμάτων από το Υπερταμείο στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας καταρχήν και στη συνέχεια από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας. Βρισκόμαστε σε σχέση με το συγκεκριμένο project στο χρονικό πλαίσιο που είχε καθοριστεί, όλα εξελίσσονται ομαλά και θεωρούμε ότι με τη συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και προσωπικά του κ. Σταϊκούρα το έργο θα υλοποιηθεί έγκαιρα, όπως άλλωστε έχουμε υποσχεθεί και στον πρωθυπουργό".

Αναφορικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ, ο υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε χαρούμενος για την πορεία εξέλιξης του έργου. "Το δεύτερο έργο που επίσης κουβεντιάσαμε αναλυτικά είναι η εξέλιξη σε σχέση με την ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ένα έργο που εξελίσσεται χρονικά στα πλαίσια που πρέπει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε εδώ κοντά μας..... Είναι ένας καλός φίλος, ένας συμπαραστάτης της Μακεδονίας και της Θράκης για τα προβλήματα που υπάρχουν και προσπαθεί να βοηθήσει να αντιμετωπιστούν με όποιον τρόπο τα προβλήματα και χαιρόμαστε που τον έχουμε σήμερα κοντά μας.", σημείωσε ο κ. Καράογλου.