Επίσκεψη του κ. Θ. Καράογλου στο φυλάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Σέιχ Σου

Θεσσαλονίκη, 15 Μαΐου 2020

Δελτίο Τύπου
Επίσκεψη του κ. Θ. Καράο΄γλου στο φυλάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Σέιχ Σου

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 και ώρα 11.00 π.μ., ο κ. Θεόδωρος Καράογλου θα επισκεφθεί το Φυλάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Σέϊχ Σου.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) θα ενημερωθεί για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο καθώς και για τον προγραμματισμό που έχει ξεκινήσει.
Όπως τονίζει ο κ. Καράογλου: "Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και αποτελεί καθήκον μας να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι. Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) συνεργάζεται στενά με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στηρίζοντας με όλες τις δυνάμεις τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος.
Χάρη στις δικές τους καθοριστικές προσπάθειες το περυσινό καλοκαίρι κύλησε ομαλά στη Βόρεια Ελλάδα, δίχως να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Ευελπιστώ ότι το ίδιο θα συμβεί και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, αφού οι Πυροσβέστες μας διακρίνονται για την επιχειρησιακή ετοιμότητα, την εμπειρία και τον άψογο επαγγελματισμό τους.
Από την πλευρά μας, ως ενεργοί πολίτες, οφείλουμε η κάθε μια και ο κάθε ένας από εμάς και όλοι μαζί συνολικά, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η δασοπροστασία είναι ευθύνη όλων μας. Γιατί για δασοπροστασία πρέπει να μιλάμε και όχι για δασοπυρόσβεση.
Η ατομική υπευθυνότητα και η συλλογική συνεργασία είναι τα δυο απαραίτητα συστατικά επιτυχίας και για το φετινό καλοκαίρι".