"Πληγή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση η παραίτηση του Κώστα Γραμμένου από την προεδρία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος"

Θεσσαλονίκη, 02 Ιανουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου
«Πληγή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση η παραίτηση του Κώστα Γραμμένου από την προεδρία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος»

Σχολιάζοντας την παραίτηση του διακεκριμένου πανεπιστημιακού Κώστα Γραμμένου από την προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ηχηρή παραίτηση του εγνωσμένου κύρους πανεπιστημιακού, Κώστα Γραμμένου, από την προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί τεράστια "πληγή" για την τριτοβάθμια εκπαίδευση της πατρίδας μας.
Όχι μόνο γιατί ο διακεκριμένος καθηγητής -που διαπρέπει στο City University του Λονδίνου- ηγήθηκε αφιλοκερδώς του Διεθνούς Πανεπιστημίου από την αρχή της δημιουργίας του, αλλά διότι ξένοι αξιολογητές αναγνώρισαν και εκτίμησαν την "εντυπωσιακή ποιότητα" του ερευνητικού έργου που παράχθηκε υπό την καθοδήγησή του.
Η παραίτηση του Κώστα Γραμμένου από τη θέση του προέδρου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, αρνούμενος να δεχθεί την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να το συγχωνεύσει με τμήματα των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία αξιολόγηση των τμημάτων, είναι πράξη ευθύνης και απόδειξη της ακεραιότητας του χαρακτήρα του.
Παράλληλα, αποκαλύπτει την ενορχηστρωμένη προσπάθεια των Τσίπρα-Γαβρόγλου να μετατρέψουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε πεδίο κομματικών σκοπιμοτήτων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικά συμφέροντα.
Δυστυχώς, μια κορυφαία ακαδημαϊκή προσωπικότητα όπως ο Κώστας Γραμμένος, εξαναγκάζεται σε διωγμό. "Θύμα" και αυτός της εμμονικής ιδεοληψίας της κυβέρνησης να διαλύσει την παιδεία και τα πανεπιστήμιά μας».