Παρέμβαση του Θ. Καράογλου στην τριμερή συνάντηση για τους εργαζομένους της εταιρείας ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Παρέμβαση του Θ. Καράογλου στην τριμερή συνάντηση για τους εργαζομένους της εταιρείας ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης


Στη συνεδρίαση της τριμερούς επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για το θέμα των εργαζομένων στην εταιρεία ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. παρέστη ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, βουλευτής Β' Περ. Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρουσία και του κ. Μιχάλη Γιαννάκη, βουλευτή Βοιωτίας, ενώ τέθηκαν σημαντικά ζητήματα βιωσιμότητας της εταιρείας, αλλά και αποπληρωμής των δεδουλευμένων  που οφείλονται στους εργαζομένους των εργοστασίων της εταιρείας.

Ο κ. Καράογλου παρακολουθώντας τις εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της εταιρείας είχε φέρει το θέμα στη Βουλή με σχετική κατατεθείσα ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα «Στο δρόμο οι εργαζόμενοι της εταιρείας "ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε."» (Αρ. Πρωτ. 10184/01.02.2011).

Σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Θεόδωρος Καράογλου και Μιχάλης Γιαννάκης τόνισαν ότι: «Είναι απαράδεκτη η στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, που αρνείται να συναντήσει, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, τους εργαζομένους της εταιρείας και τους εκπροσώπους των κομμάτων, παραπέμποντας το θέμα στον Διευθυντή της Υπουργού. Αυτή η συμπεριφορά είναι υποτιμητική και ενδεικτική του ενδιαφέροντος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου».

Αίσθηση προκάλεσε, ωστόσο, η απουσία εκπροσώπησης των υπολοίπων κομμάτων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο στη συνεδρίαση, με εξαίρεση τον βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ κο Νίκο Καραθανασόπουλο, καθιστώντας σαφή τη στάση και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για τη στήριξη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων της εταιρείας ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.