Δήλωση του Θ. Καράογλου, αναφορικά με τη διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης περί συμψηφισμού των οφειλών του κράτους με αυτές των ιδιωτών.

Δήλωση του Θ. Καράογλου, αναφορικά με τη διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης περί συμψηφισμού των οφειλών του κράτους με αυτές των ιδιωτών.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, αναφορικά με τη διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης περί συμψηφισμού των οφειλών του κράτους με αυτές των ιδιωτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τελικά βιαστήκαμε να χαιρετίσουμε τη διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης περί συμψηφισμού των οφειλών του κράτους με αυτές των ιδιωτών και ειδικότερα στο ευαίσθητο ζήτημα που αφορά στον συμψηφισμό του Φ.Π.Α. Με νομικίστικες δικαιολογίες και τεχνάσματα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπαναχωρεί, οδηγώντας πολλές επιχειρήσεις σε αδιέξοδο και πολλαπλασιάζοντας τα "λουκέτα" στην αγορά. Αντί σοβαρού σχεδιασμού παρακολουθούμε παλινωδίες από μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε υποσχόμενη σταθερό και διαφανές φορολογικό σύστημα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση σχεδιάζει -όπως μαθαίνουμε από το οικονομικό ρεπορτάζ- τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών του Φ.Π.Α. σε δόσεις. Ωστόσο, οι πολίτες δεν ξεχνούν ότι αυτή η δυνατότητα ίσχυε μέχρι πριν λίγους μήνες, μετά από νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης της Ν.Δ. και ότι καταργήθηκε τον Απρίλιο από το ΠΑΣΟΚ στην αγωνιώδη προσπάθειά του να εισπράξει όσο πιο πολλά μπορεί, αγνοώντας τις δυνατότητες της αγοράς. Σήμερα, συναισθανόμενοι τα αδιέξοδα που δημιούργησαν σκέφτονται την επαναφορά του μέτρου της τμηματικής καταβολής, αλλά σε συντομότερα χρονικά περιθώρια, κάτι που είναι αμφίβολο αν θα δώσει κάποια ανακούφιση στους επιχειρηματίες. Μέρα με την ημέρα η αδιέξοδη πολιτική, που ακολουθεί ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, τους οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις και αυτοσχεδιασμούς. Επιτέλους, είναι ώρα η κυβέρνηση να κάνει πράξη κάτι που έχουν καταλάβει οι Έλληνες πολίτες και που σταθερά και αδιάλειπτα προτείνει η Ν.Δ.: Να εφαρμόσει ένα πραγματικά σταθερό, απλό και δίκαιο  φορολογικό σύστημα με αναπτυξιακή διάσταση και που θα εμπνέει σεβασμό στους πολίτες».